Da li je FCE ispit za vas?

Danas je sve važnije dokazati svoj nivo engleskog tako što ćete položiti  neki međunarodni ispit, ali tu postoji široka lepeza  opcija koja vam može biti zbunjujuća:od IELTS ili BULATS do TOEFL ili TOEIC i još mnogo toga. Dok ispit koji je vama potreban  zavisi od vaše konkretne situacije i potreba, postoji mnogo dobrih razloga zašto je Cambridge First sertifikat (FCE) odličan izbor.FCE je jezička kvalifikacija B2 nivoa koja testira vaše čitanje, pisanje, slušanje i govorne sposobnosti, kao i vaše razumevanje engleske gramatike i vokabulara. Više informacija o formatu ispita možete naći ovde.

Međutim, da biste shvatili brojne  koristi ovog testa, nastavite da čitate

GLOBALNO PRIZNAT

Cambridge First sertifikat priznaje preko 20.000 organizacija, uključujući univerzitete, vlade i korporacije kao što su Soni, Bayer i American express i mnoge internacionalne kompanije sirom sveta. To znači da je FC odličan izbor ukoliko još uvek ne znate tačno gde ćete da studirate, zivite ili radite. Možete biti sigurni da ćete, u drugoj zemlji, moći da dokažete svoj nivo engleskog.

VAŽAN DEO VAŠE BIOGRAFIJE

Mnogi poslodavci sada postavljaju minimalni nivo znanja engleskog jezika za potencijalne kandidate za intervju, a certifikat Cambridge First postaje sve popularniji kao referentna tačka. Čak i ako se prijavljujete za radno mesto koje ne zahteva komunikaciju sa stranim klijentima, činjenica da imate FCE u Vašoj biografiji može da bude odlučujući faktor koji će vas izdvojiti iz mase i tako vam znatno povećati  šanse da dodjete do intervjua i tako dobijete svoj posao snova.

FCE VAŽI NEOGRANIČENO

Za razliku od IELTS, TOEFL i drugih ispita, kod FCE ne postoji datum isteka  sertifikata. To znači da morate samo jednom da polažete test i da zatim možete da nastavite da koristite vaš sertifikat duže vreme, što je važno zato što polaganje ovih testova može biti skupo i pripremanje dugo traje.  FCE je isplativiji i praktičniji od mnogih drugih sličnih ispita.

TEMELJNO POZNAVANJE JEZIKA

First sertifikat se razlikuje od sličnih ispita po tome što sadrži odeljak pod nazivom Upotreba engleskog (Use of English), koji direktno testira vaše poznavanje strukture engleskog jezika. Dok IELTS, na primer, testira samo vaše veštine čitanja, pisanja, slušanja i govora, FCE zahteva da imate duboko razumevanje reči i gramatičke strukture. To je korisno zato što će vam pripremni kurs za FCE pomoći da poboljšate svoj engleski jezik na potpuniji način od ostalih kurseva za pripremu ispita, koji se obično fokusiraju na samo polaganje određenog ispita. Isprobajte sekciju Upotreba engleskog ovde.

Lako je pronaći pripremni centar i zakazati svoj ispit
Postoji preko 2.800 ispitnih centara u više od 130 zemalja u kojima možete pripremati i polagati Cambridge First ispit.  Ispiti se održavaju više puta godišnje tako da je uvek lako uskladiti termine  za polaganje. Ispit je standardizovan širom sveta, tako da nije bitno gde se nalazite – možete ga polagati bilo gde u svetu.

Pohvalite se prijateljima
Konačno, zar ne volimo svi da se pohvalimo nekim uspehom? Položen FCE ispit  pokazuje da imate dobar nivo engleskog jezika i da to svoje znanje možete dokazati svojim prijateljima i porodici sa zvaničnim sertifikatom Univerziteta u Kembridžu. Sigurno će biti impresionirani!

Pa šta čekate? Pronađite školu koja će vam pomoći da se pripremite za Cambridge First sertifikat, zakažete datum ispita , a onda ćete videti gde će vas taj uspeh dalje odvesti!

Pokreni Chat
Zdravo,
kako Vam možemo pomoći?