O nama

Škola Stranih Jezika Summerhill

Naša priča je počela davne 1972.godine. Još tada je profesor Dr.Svetozar Popović osnovao školu ,,Spreak’72’’ gde se prvenstveno učio engleski jezik. Škola je počela sa idejom da učenje ne mora da bude naporno, već da se može učiti kroz razne aktivnosti i prvenstveno zabavu.

O Nama Summerhill Skola stranih jezika

Kasnije, 1993.godine, njegova ćerka Danica i sin Siniša Popović razvijaju već postavljenje ideje i pokreću školu ,,Summerhill’’.

Ime je inspirisano knjigom “Slobodna deca Summerhilla” (preuzmi knjigu u .pdf) U toj knjizi, istoimenoj školi , rad sa decom je zasnovan na tome da decu ne bi trebalo terati na rad i učenje, već da treba da se stvori takva atmosfera da će deca to sama želeti da rade. Po toj ideji i principu nasa škola i danas radi.

 

Kako su godine  prolazile, tako smo i mi kao škola usavršavali pristup učenju, prilagođavali se vremenu i polako rasli i širili se. Vremenom je osim engleskog bilo moguće učenje i drugih velikih jezika, kao sto su nemački, italijanski, španski i francuski.

Zanimljivo je istaći da su naši profesori (većina njih) bivši đaci škole. Još iz dana kada su bili deca Summerhilla, stekli su ljubav prema jeziku i nastavi i sada rade u školi gde su i oni sami naučili jezik.

Osim druženja i učenja u dobroj atmosferi u našoj školi postoje i mnoge druge aktivnosti po kojima smo poznati među našim đacima.

Summerhill put u London

Još od osnivanja Summerhill-a, svakog leta se organizuje put do Londona.

Tamo naši đaci imaju priliku da se upoznaju bolje sa kulturom jezika koji uče, posete poznate znamenitosti, ali i naravno svoje znanje engleskog stave na pravi test.

Osim puta za London, svakog leta za naše djake organizujemo  i boravak u poznatom međunarodnom sportsko- jezičkom kampu Skouras u GrckojSvaki dan im je popunjen raznim aktivnostima kao sto su razni sportovi, aerobik, jahanje, a prisustvuju i nastavi jezika sa nastavnicima iz Amerike i Kanade.

Već dugi niz godina, u našoj školi li postoji glumačka sekcija gde nasi đaci, na engleskom, vežbaju glumu, a na kraju imaju i predstavu u Krusevačkom pozorištu. Uz glumačku, imamo i muzičku sekciju i hor.

 

Summerhill je među prvim školama u Srbiji koja je započela partnerstvo sa Britanskim savetom (British Councils)

i to u smislu pripreme naših učenika za polaganje međunarodno priznatih Cambridge diploma (FCE, CAE, CPE, YLE). Sa ponosom možemo reći da 98% nasih polaznika uspe da položi neki od ovih ispita i time stekne ovu poznatu diplomu.

Još od osnivanja škole, pa i danas, nastavljamo da napredujemo, da se usavršavamo i prilagođavamo vremenu te je od ove godine sa radom počeo i Summerhill Online.

Kada se osvrnemo na naš dosadašnji rad, vidimo mnogo toga na šta smo iskreno ponosni. Veliki broj naših đjaka je upravo zahvaljujući znanju jezika stečenom kod nas izgradio veoma uspešne karijere širom sveta. Mnogi od njih su i dalje, 10 ili 15 godina od završenog školovanja u našoj školi, u kontaktu sa svojim drugarima iz grupe, ali i sa nama. Mnoge od njih srećemo i danas, kada dovedu svoju decu u Summerhill školu.

Summerhill kamp
Summerhill kamp 2

Postanite i vi deo naše Summerhill porodice!

Pokreni Chat
Zdravo,
kako Vam možemo pomoći?